pátek 19. září 2014

Hejt všem Sluníčkovým běžcům


Sice jsem spravcem bezecke skupiny na facebooku, ktera se snazi sdruzovat vsechny bezce vsech kategorii, ale uz musim ventilovat frustraci z lidi tzv. Slunickoveho hnuti bajecnych bezcu. Uplne se mi pretaci panenky, kdyz si ctu s jakym zapalenim kdekdo bezi svou petikilometrovou trat na skvely osobak za 62 minut. Co to do prdele jako je? Dyt chuzi ma clovek rychlejsi nez tento bajecny bezec, kteremu pak na ramena poplacava dalsich 30 jemu podobnych, aby prece nebyl v tech svych srackach tak sam.
Razim nazor, ze kdyz uz teda chci neco delat, tak se do toho musim pusit po hlave, a tunel. Pak si muzu rict jo hele kamo dru se jako prase ale porad mam tu desitku jen za ctyricet, to je cajk pristup, makam dal a snazim se, nevyseru se na to!! Behani neni instantni pocit, ktery si muzu objednat v internetovem obchode, je to sakra drina, ktera trva nejednu sezonu s nejistou sklizni. Mam rad kdyz se mezi bezci zdravime, ale videt vystajlovaneho prda nebo prdelku s hudbou v usich a pruhem v trenkach plouziciho se tempem 8min/km, to je hruza (prece mam recovery vole)!! Mam rad a ctu rad clanky kde si lide sahnout na opravdove dno, odevzdaji se na 100%. Videt kolabujici lidi v clanku z Prahy, kde se 500 bezcu a 9500 vystajlovanych reklamnich nosicu sune Prahou a stezujou si ze co 500 metru neni obcersvovacka, to me muze trefit. Obdivuju lidi sunouci se rychlosti sneka, kteri ale fakt makaji. Ne ten, ktery jenom 2 tydny pred zavodem vybehne provetrat botky, co mu o nem rekla Mana z Rungo, ale cilene se snazi svou lenivou zadnici odlepit od kancelarske zidle po dobu minimalne roku, pak ma muj obdiv a respekt. Jak je to jen sezonni poza, tak s tou jdete laskave do prdele, protoze to me nezajima. Obdivuju veskere Dany, Honzy ci Radky, ktery fakt makaj jsou skromni (nekteri mene) a pak jdou s kuzi na trh a treba se jim nevede, ale vedi ze kurva si hrably a je to jen jejich fail, ne stary boty, ci moc prudke zatacky. Vsem bezcum zdar a slunickarum sutr v bote!!


PS: Nas nejvetsi uspech neni v tom, ze nepadneme, ale v tom, ze vzdy vstaneme, kdykoli padneme.

Jdu si zabehat, uz treti tyden mam rymicku a pak to takhle dopada...

61 komentářů:

  1. Perfekt Krutore! Jedině souhlas :-D a hodně si mě pobavil :-D

    good run!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik Pajo, doufam ze si zas nekde zabehnem a poradne si hrabnem!

      Vymazat
  2. Ty nejseš ale vůbec velkorysej...:-) :-)
    mapo

    OdpovědětVymazat
  3. Obcas bych se chtel plouzit rychlosti 8min/km, obzvlast na hezkem trailu v horach. A ono to casto nejde :-) Mas pravdu ze styl "hlavne se nezapotit a vypadat cool" je ohavny. Bohuzel beh je moderni, tak se marketing sportovnich obchodu snazi. Snad brzy najdou nejaky jiny sport.
    Radomir

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo behani po horach to je labuzo..treba na takovou Lysou horu :]

      Vymazat
  4. O lysý mi nemluv, loni to stačilo a super příspěvek moc si mě pobavil a gratuluji k dokončení mílí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cus Jiriku, dikes. uz spradam dalsi plany. Mile byli hodne inspirativni

      Vymazat
  5. :D :D :D :D
    no hele - uvidis, kolik je opravdovych bezcu ... za deste nebo v zime zustanou jen ti :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, no ja popravde nevim, co jsi tim vlastne chtel rict. Ze jen ten, kdo si hrabne na dno ve tvem stylu je ten spravnej? Ze nekdo, kdo zacina a ma nadvahu nebo zdravotni problemy, tak nesmi behat v tempu 8min/km? Nebo, ze o tom se nesmi psat? Pokud ti tohle vadi, tak to ti musim ted vadit i ja, protoze ja taky zacinal a behal v tempu dokonce, a ted se pridrz neceho, co se neriti tvoji svetelnou rychlisti vpred, v tempu 8:30km/h. Lidi maji ruzne cile, jejich motivace je tez odlisna - je to kazdeho vec, jak na to jde a co ho inspiruje. Stejne jako si kazdy muze behat kolikrat v tydnu chce a mit na sobe co chce. V tom je ta svoboda. A pokud ti vadi, že má nekdo na sobe barevnejsi triko nez ty nebo že si koupil nove boty a ty uz mas tri roky stare, tak je to tvuj problem, ne jeho.

    Marek, Rungo.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Po přečtení článku jsem měla pocit, že páchám snad i zločin, když jsem si založila blog o mém běhání, a to právě proto, abych u běhání vydržela a sdílím to na G+, a 5K běhám v tempu 8:30/km. Díky! Díky tobě, se už necítím jak kráva, která půl roku běhá, dře jak krtén, protože běh nebyl nikdy jejím koníčkem, ale chce taky něco udělat pro své zdraví, a pak je pro smích jako sluníčkový běžec. Jen proto, že běhá pro tu občasnou radost a jindy pro pocit, že když nic jiného, tak se aspoň zvedl z gauče.

      Vymazat
  7. jako bych tu chybělo zdravé sebevědomí a hemžilo se mindrákama.... Ano, jsou lidi,kteri běhají maraton, jsou ti co běhají 3km. Ani na jednom nevidím nic špatného. Každej někdy začínal. I když autor tohoto článku byl asi už v začátcích ten nejlepší. V tom případě gratuluju. Pořád ale nechápu proč nenechat ostatní,at si běhají jak chtějí. Nehledě na to,že nejen během živ je člověk. Ti co běží "jak šneci" můžou dělat jiný sport na který si třeba ani pan dokonalý z tohoto článku netroufne. Jo a ano jsem z těch co neuběhnou 10 pod hodinu, běhám v tom v čem se cítím dobře a někdy si dám špunty do uší. Běhám pomalu, běhám pár měsíců,běhám proto že mě to baví. A díky tý skupině,co vás tak žere, jsem se k běhání dostala. a mimochodem...nejsem bez svalu má těle, nejsem sportem nedotčená,běh není momentální rozmar. Myslím,že každej kdo se zvedne a jde něco dělat je dobrej! Běh asi zvládáte..a co ostatní věci v životě? Mám z Vás pocit,že to bude někde drhnout!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak , dělám Wing Tsun myslíš , že by ho hodně štvaly kdyby ho seřezala holka ? Třeba bychom se mu pak mohli smát, že mu to nejde :-) Alice

      Vymazat
  8. Uuaaau,tak ted si me teda faakt pobavil.. :-D moc by me zajimalo co si v zivote dokazal chlapce,myslim.ze timhle co si napsal si projevil sve IQ houpaciho konika a mezi.bezce co dokonce sportovce se rozhodne neradis.Ty maj totiz charakter a zacit nekde musis,kazdej mame hranice nekde jinde a o tom to je zlepsovat se ,,podporovat se,, to lidi na tech strankach delaji.To delaj vsichni ti sportovci,bezci,boxeri atd..ti vsichni museli nekde zacit a od konce to asi nepujde ze jo.. :-D no jo nikdo nejsme dokonalej..nikdo v behu nekdo v myslenkovem pochodu.. :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Pane "flustrovanej" je mi Vas lito, evidentne vubec nemate poneti, co znamena behat pro radost!! obout boty a proste vybehnout... A ze k tomu mame sluchatka a hezke obleceni? Vzdyt v dnesni dobe se clovek muze vyfiknout za par kacek.!!muj muz je na me hrdy..zvladam narocne zamestnani,dve deti, domacnost a misto sledovani priblblych serialu a sezeni na gauci si jdeme zabehat!Fakt otresne!!! Hned jak prijde z prace musime se spolecne zamyslet nad nasim "snecim" tempem ..!!. Predpokladam,ze to prodiskutujeme pri nudnem a pomalem 1,5 h trvajicim 12 km behu. :D

    OdpovědětVymazat
  10. Dlouho jsem necetla neco tak uboheho. Zrejme vas zene velky komplex..

    OdpovědětVymazat
  11. A co tím chtěl básník jako říct? Trochu si autor protiřečí, když se mu na začátku jeho výlevu protáčí panenky, když čte o někom s tempem běhu 8 a vzápětí je vychválí.. Obdivuju lidi sunouci se rychlosti sneka, kteri ale fakt makaji. Jak ví, že ti první nemakají jako mezci?? A pokud nechce číst o nás, co máme pětku za 35, tak ať nečte, je to jen jeho volba:-). Mám štěstí, že mám okolo sebe běžce a běžkyně, kteří mají pětku hluboko pod 30 a za můj výkon mě pochválí a podpoří a to je kurva motivace k dalšímu běhu a zlepšení! A asi nemá děti a rodinu, takže si může běhat, jak mu jeho běžecké libido dovolí. A má na mysli konkrétní skupinu, nebo existuje Skupina sluníčkových báječných běžců?Takže mu přeji, ať mu to běhá a nás šneky, ať nechá být:-) PS:nemám účet, tak publikuju jako anonym, Jolča.

    OdpovědětVymazat
  12. Dovolím si citovat : Lepší pomalý běžec , než rychlý milenec :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Evidentne mas nejaky problem kamo. Nepotrebujes pomoct s vyberem obleceni?:)

    OdpovědětVymazat
  14. Autore, prozradíš kterou pak běžeckou skupinu na fb spravuješ? Docela bych nakouk, ale slibuji, že jen na chvilku. Pokud tu svoji skupinu držíš v rukou stylem "po hlavě a tunel", tak potěš běžče :) Očividně máš běžecké trenky bez pruhu a docela tě to štve, co? Hele, u čonga koupíš i 4 pruhy když na to příjde, ale toto zboží nemají v eshopu :( Ještě bych ti mohl poradit, chodit nakupovat běžecké do Lídlu, ale musíš brzo vstát - zboží je hned pryč :)
    Tvé vyjadřavání je docela nevyzrálé a do tvé řeči bych to přeložil asi takto: "kurva cos to udělal za fail dát tak stupidní výplod na blogspot.co.uk a neřízneš s tou cipovinou do tý svý běžecký superbandy na fb, kde tu kurevskou desítku všichni šneci plouží pod 40min, padají na držku a všichni, co jsou nad limit vykopneš ze skupiny ...." Ještě jsem zapomněl zakomponovat "recovery", ale sral na to pes ;)

    Mira, běžec šnek - 10km zatím přes 50min a půlmaraton přes 2hod. po 3letech běhání :(

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj!
    Asi chápu, co chtěl autor říci.

    Je to jako u každé boomové záležitosti. Díky bohu, že běh je silně návykový a část z těch, kteří se díky boomu k běhání dostali u něho zůstanou a nevymění běh jako módní doplněk s přicházejícím jarem.

    Kolabující běžci na WRP - toto bude spíše problém soudnosti jednotlivých běžců. Podobně jako by se například do Beskydské sedmičky přihlásil někdo, kdo začne "trénovat" 3 měsíce předem, protože neměl čas. Pokud máš natrénováno na určitou vzdálenost, pak logicky nekolabuješ. A třeba, že někdo nedá osobák v nějakém závodě, tak to nemusí být známka toho, že nenatrénoval. Je to jako u lezení - prostě to neoje**eš a musíš projít od nuly až někam dále.
    Problém je, že pokud člověk vypadl z aktivního života, po škole začal dělat kariéru a po x letech dostal od těla impuls, že takhle by to dále nešlo, tak s tím musí bojovat.

    Prosím udělej mi laskavost a negeneralizuj. Pokud potkáš někoho, koho máš za pózera, zastav nebo se otoč a běž s tím člověkem a zeptej se ho, proč běhá! Přijde mi hloupé, pokud vidíš funícího slona z porcelánu a řekneš si o něm, že je pózer, protože jenom neznáš jeho příběh.

    "Nesuď člověka, pokud neujdeš 1000 mil v jeho botech." - indické přísloví.

    Chápu, že běžecké weby jsou hlavním důvodem, proč boom běhání vznikl, ale je důležité rozlišovat motivaci webu. U nás v redakci se snažíme lidi přivést k běhu, protože to je parádní věc - to ty určitě sám víš, pokud nehoníš jenom čísla na časomíře a nejsi frustrovaný z toho, že každým měřeným výběhem se neposouváš dále.

    Díky za podnět k diskuzi.

    Kuba, Rungo.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kde vidis generalizaci..precti si to jeste jednou popsal jsem to presne jako ty

      Vymazat
    2. Jak psala dole Tereza, možná je problém v tom jak jsi své myšlenky formuloval. Nejde pořádně vyčíst co jsi chtěl říct. Možná proto jsem psal o té generalizaci.

      Pokud jde opravdu jenom o ty, co si koupí drahé svítivé oblečení a po prvním závodě se jim válí ve skříni. Tak je to smutný odraz naší povrchní konzumní společnosti. Jak už tady napsala Kristýna níže: Alespoň vypadli z gauče a z obchodního centra..

      Na WRP jsem osobně byl, a znovu asi nemám tendenci jít, moc velká masa lidí a tak nějak to není můj styl událostí, které bych vyhledával. Hromadným hecováním před startem jsem se pousmál se založenýma rukama a tak nějak jsem si pomyslel, že to je pěkný cirkus. Tímhle to pro mě končí. Asi tak, když vidím v ostravském nákupním centru chlapíka s pupíčkem obutého ve Speedcrossech..

      Závěrem?
      Existují lidé, kteří hledají co neztratili a jdou na věc tak nějak špatně. Tím, že si koupí drahé boty a svítivé oblečení nebudou běhat rychleji. Na to musí přijít sami. A úplně stejně to bude u všech dalších sportů nebo lidských činností. Vždycky budou srdcaři ale najdou se i tací, kteří to budou dělat z nějakého jiného důvodu než pro tu konkrétní činnost.
      My jako srdcaři můžeme ukázat "těm druhým" cestu a nebo to můžeme ignorovat a čekat, až se dotyční změní nebo je to zkrátka přestane bavit. Myslím, že ta první varianta je lepší, ne? :)

      Zdravím a ať to běhá ;)

      Vymazat
    3. Kubo, naprosto souhlasím s tím, co jsi napsal. Jen ještě dodám jednu věc.
      Je mi naprosto jedno, kolik lidí běží rychleji či pomaleji. Je to o toleranci a porozumění. Pokud chce někdo někoho soudit. měl by v první řadě začít přemýšlet sám o sobě. Je mi příjemnějších 1000 pomalejších běžci, než jsem já, než 1000 stejně povalujících se u televize, kouřících, beroucích drogy a já nevím, co všechno. Od svých 5 let sportuji a byl jsem vždycky zvyklý, že ti zdatnější a "lepší" pomáhali těm "slabším". Nikdy jsem nepochyboval, že by to mělo být jinak, a frajeři typu autora článku, mezi námi dlouho nevydrželi. Tak že běhejte, skákejte, lezte, buďte mezi kamarády a nacházejte nové, radujte se z toho a buďte připraveni podat pomocnou ruku, bez ohledu na to jaký budete mít čas nebo zda dáte či nedáte osobní rekord, protože pokud budete poctivý sami k sobě, ono to stejně přijde.

      Vymazat
  16. Kubo moc hezky jsi to napsal!Verca

    OdpovědětVymazat
  17. Běhám, jak můžu. I když je to někdy málo často (ony totiž existují i jiné sporty/druhy pohybu), pomalu (až srdce a plíce dovolí, tak zrychlím, pokud ovšem dovolí koleno po pěti operacích připomínající mi artrózu každým krokem). Běhám bez ohledu na počasí, někdy na pohodu, někdy na krev, někdy 4 km, někdy 12 km... A takoví, jako autor mě mrzí - vždycky.
    Ony i ty vystajlovaný slepice prostě vypadly z gauče a z obchodního centra...a i když nevydrží u běhu, tak to aspoň zkusily. Kristýna

    OdpovědětVymazat
  18. Ne, ze by me obcas nepobavily ty hlasky typu -- I just ran 3 kilometres and I feel great! -- Ale co.. Nastesti nemam FB a podobnych veci jsem usetren.:)... Vim, ze jsi spravny provokater, nac se porad poplacavat po zadech, kdyz nam to moc nejde:)... Urcite jsi vyprovokoval smrst komentaru a mailu a o to slo, ne? :)
    Jednu dobu me taky zaskocila ta modni vlna, kazdy beha, kazdy je bajecny..:)... Par kilometru na to padlo:), ale od te doby je mi to uplne jedno... Jestli behaji lide kolem rychleji nebo pomaleji nez ja, nic to se mnou neudela:). Ani jestli znami se zlepsuji nebo zhorsuji -- spis kamaradum preju jejich radost a rikam at neblbnou. kdyz maji splin:), ale myslim, ze je to u me naprosto nezavisle na vzdalenosti a rychlosti, jakou behaji:)...
    Jestli te to fakt stve, tak si zkus rici.. "JE MI TO JEDNO!" :)... Pripadne, pokud potrebujes.. "Nejsem toho soucasti" :) .. Pripadne zrus FB!:)
    Fakt jestli nekdo beha rychle nebo pomalu.. beha v teplakach nebo v nejdrazsim outfitu, vyklada to vsem, nebo to taji a beha pod rouskou tmy... By nam melo byt uplne jedno...:)...
    Tak treba mi to nekde na zavode poradne natres:)! Ale muzu ti uz ted rici, ze mi to bude uplne jedno, ... i kdyz.. i kdyz to pivo v cili budes pit sakra, sakra o neco driv:)!
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsembrad honzo za lidi jako ty hned se ty treninky behaj lip. Ono lidi nejsou zvykli na odlisny nazor :))

      Vymazat
    2. :) Chapu.. :).. ta predstava vseobjimajici "bezecke" lasky..to by clovek obcas zabijel, co? :)
      I to priznani, ze je ti to jedno.. i kdyz "laskyplne":) .. JEDNO .. jte stavi do jine kategorie.. Ale co. O co jde? Hlavne, at mame radost.. at se obcas uvidime s kamaradama, pokecame, dame pivo.. budeme si vypravet, jak kdo kde trpel/zvracel, jak nam to neslo:)... protoze malokdo vypravi, jak bezel lehce jako pirko.. (s vyjimkou nejakeho krasneho snu)..:).
      At se dari! 12:)

      Vymazat
  19. Trochu offtopic, ale ono se toho na trati moc nedeje. Zavody jsou porad to same. WC, start, neprepalit, neprepalil jsem to, prvi krize, prvni gel atd. az do cile. Psat o tom zajimave chce opravdu spisovatelsky talent. Sam si nekdy rikam, jestli mam o tomhle zavodu vubec psat. Pak k tem kteri zacinaji behat a jsou pomali. Kazdy nejak zacina. Vic mi vadi, kdyz nekdo beha uz x let a nevidim snahu se zlepsit. To, ze o tom pise je jeho vec, nectu to. Vadi mi jen to, ze v sobe nema vuli a chut se zlepsit. Nemusi bezet maraton pod 3:00, ale prekonat sam sebe. Nechapu proc vstavaji, kdyz kazdy den nejsou aspon o chlup bliz svemu cili. Ale to je problem v sirsi casti spolecnosti nez jen u blogujicich bezcu. #haugh #domluviljsem

    OdpovědětVymazat
  20. Zbyňku,
    chápu dobře, že tě teda "štvou" lidi, kteří běhají jen proto, že je to moderní? Nebo ti jde opravdu o to pomalé tempo? Ono to z toho tvého článku není uplně jasné, a proto taky ty bouřlivé reakce... Na jednu stranu říkáš, jak je to úděsný tempo, na druhou stranu pak říkáš, že když někdo trénuje alespoň rok a snaží se (přestože mu nejde zrychlit), tak je to ok a má tvůj respekt. Takže to vypadá, že ti vadí lidi, kteří si před WRP nakoupí drahé vybavení, před závodem třikrát vyběhnou a na závodě trpěj (nebo kolabujou), vyfotěj se, okolí je pochválí a tím to pro ně končí. Je to tak? V tom případě bych tě chápala, to je opravdu jen "moderní běhání" a se sportem to nemá moc společného. Jestli ti jde ale čistě jen o to pomalé tempo, tak se obávám, že spoustě lidí křivdíš (a spousty lidí, kteří OPRAVDU běhají, se to dotkne, viz ty reakce), protože opravdu ne každý si může "hrábnout na dno" - jeden, trochu extrémní, příklad za všechny: běhali jsme na tréninku schody/kopce/úseky a byla tam jedna paní cca kolem padesátky, která vypadala dost fit ale šetřila se, tak jsem si říkala "proč trochu víc nezabere"? A představ si, ten den jí zjistili, že se jí vrátila rakovina a že musí opět na léčbu. Já vím, to je extrémní příklad, ale co tím chci říct? Každý má nějaký omezení, každý s něčím bojuje, a zvenku to samozřejmě nejde vidět, takže je snadný pak tyhle lidi soudit. Každopádně tyhle lidi dělají, co můžou, a to "poplácání po zádech" si rozhodně zaslouží a právě tyhle lidi čtou články jako ten tvůj a právě tyhle lidi se pak ohradí, protože se jich to dotkne. Já myslím, že lidi, kteří běhají jen proto, že je to moderní, takový články a diskuze vůbec nečtou :) Možná stačilo jen přesněji naformulovat myšlenky a tahle diskuze se mohla vést na téma "co s moderníma běžcema", takhle se ale diskutuje hlavně na téma "běhám moc pomalu, proč si nemůžu běhat jak chci". Co teda bylo tvým cílem? :)
    Tereza (traily a hory :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pri psani jakych koliv hejtu, se autor vetsinou neobhajuje..clanek jako tento proste rozdeluje..nemam za cil se zalibit vsem a slunickovym zvlaste..jak jsem psal, kdyz nekdo maka tak at si maka klidne i tempem petky za sedesat..vsem ostatnim se neomlouvam a mam je za keny a barbinky. Ostatni bezce zdravim a mam respekt, coz v teto dobe je nedostatkova komodita! reakce mam veskrze pozitivni, lide kterych si vazim a respektuju s tim souhlasi. Jak me uz zivot naucil, nemuzes se zavdecit vsem

      Vymazat
    2. Tak samozřejmě, že se nemůžeš zavděčit všem, to nikdo ani nechce... Spíš prostě pro lidi, kteří tě neznají, není z toho článku jasný, cos tím vlastně myslel, kdo ti vlastně vadí. Běhej srdcem sdílel tvůj článek na FB a tam je ta diskuze vyhrocená, právě proto, že lidi nepochopili, že mluvíš o bárbínách a kenech. Každopádně ať ti to běhá a nepotkáváš moc barbín, když tě to tak rozčiluje :)

      Vymazat
    3. ja bych ani nerekl ze je vyhrocena..ja jsem byl az prekvapen pozitivnimi ohlasy. Kazdy si tam najde neco ceho se pak chytne.

      Vymazat
    4. ...za všechno může FB a Nike ... to je jasný, ale šutr v botě bych nepřál nikomu ... ať se daří.
      RS

      Vymazat
  21. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč byl odstraněn?Bylo tam snad něco sluníčkového, co pána autora vytočilo natolik, že smázl koment?:-)

      Vymazat
    2. to ja ne..klidne napis znova komentare nemazu!

      Vymazat
  22. Začala jsem běhat ,protože mě to začalo bavit.Je to pro mne relax,vyčistím si hlavu a i nějaké to kilo jde dolu. Sluchátka nosím poslechnu si i muziku no a že běžím pomalu no a co a když se někdy účastním závodu,tak určitě ne abych stála na bedně,ale pro sama sebe,pro můj pocit a ne aby mi někdo plácal po rameni.....prostě tak,pro tu atmosféru.

    OdpovědětVymazat
  23. Ja tento komentar autora nechapu. Myslim, ze je celkem prijemne, kdyz se lide mezi sebou podporuji a myslim, ze skupina na facebooku, kdyz nalomi opravdu par lidi k tomu, aby se sebou neco delali, tak je to super. Take si myslim, ze s pozdravy mezi bezci to neni nic bezneho, a nebo potkavam stejne typy bezcu jako je autor, ktery opovrhuje mym stylem, mym hezkym obutim a peknou mikinkou. Jelikoz si myslim, ze jsem universalni rekreacni sportovec - cyklista, lyzar, vysokohorsky turista, tak mi prijdou bezci, kteri se kolem mne prezenou svym tempem 5km/min nejmene spolecensky vychovani, ale mozna je to tim, ze beh u techto temparu je silne individualni zalezitost ale mozna se to casem zmeni.
    Dle autorovo profilu bych ale ocekavala, ze budete trochu nad veci a vice tolerantni. Chapu, ze beh vnimate jako moderni zalezitost, ale zrovna beh je jedna z modernich zalezitosti, ktere urcite lidem prospeje at po fyzicke strance, tak i psychicke a kdyz jsou lide v pohode a citi se hezky, tak ten svet je mnohem hezci. Jen bych Vam timto chtela vkazat, abyste byl ke svemu okoli vice tolerantni! Good luck

    OdpovědětVymazat
  24. Diky vsem co pochopili, neni vas malo!! Ostatnim ten kamen v bote :-]

    OdpovědětVymazat
  25. Lol! Ty potrefene husy tady. Moc pekne si to napsal Zbynku. Me stve ta neunosna reklama :( Dobehnout London Marathon nebo Prague a vyfasovat za odmenu placku s logem Viginu nebo Volkswagenu to je fakt bes :(

    OdpovědětVymazat
  26. Diky Jitce, moji kámošce v běhu jsem si tenhle blogovej komentář přečetla, ale uprimne jsem moc nepochopila, kam míří...nejsem tedy zrovna slunickar, ale nejak jsem asi nepochopila, proč by mel kazdej běžec "dřít jako prase"...budu nesmirne rada, pokud treba Radek Brunner i nadale vic ocení mé outfity než mé výkony a uprimne doufám, že to tak vydrží aspon jeste dva roky haha:-)...Za nás líné vystajlované prdy pozitkare vyhybajici se draze zdravi Lida...a prece jsem běžec :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lído, ty mezi zhejtované ale vůbec nepatříš. Sice jsi sluníčková v duši, ale svými výkony patříš mezi ultra špičku a o tréninku nemluvě. ;-) Víc se asi rozepíšu na svém blogu.

      Vymazat
  27. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  28. Úvodní fotka je výstižná, mně vždycky připadalo, že většina mých "přátel" na fb jde běhat jen proto, aby to potom mohli dát na fb, ale...mám ráda hezký oblečení a nevím, co je špatnýho na tom, když ženská vypadá při běhu dobře? To jako když kolem Tebe proběhne vkusně oblečená holka se sluchátkama v uších a běží třeba 5,45 min/km, tak si řekneš no tfuj! Ostuda jedna!? Nevěřím :-) myslím, že se rád podíváš a hned se Ti poběží líp. Pokud teda při té Tvojí závratné rychlosti vůbec zaregistruješ, že kolem Tebe někdo proběhl :D a ne, není to hejt za hejt.

    OdpovědětVymazat
  29. Možná bys měl tu FB skupinu prostě zrušit a vůbec ten FB brát trochu míň vážně? Ušetřil bys spoustu nervů a času! :)

    OdpovědětVymazat
  30. Já zas nemám ráda lidi, co nepoužívají diakritiku.

    OdpovědětVymazat
  31. Jako Báječný bosý běžec jsem dal po roce běhání Běchovice 10 km na pohodu pod 45 minut. První maraton po půlroce běhání za 4:10, půlmaraton Moravským krasem za 1:47. A tu zmíněnou pětku jsem fakt hodně flákal, tedy za 21 minut. Jo, šutr v botě u mě tedy nehrozí :D A asi se ale neumím zničit, neboť jsem všech 49 závodů doběhl na pohodu a vysmátě :) Tak dá to autor blogu bosky za lepší časy?

    Když tak v listopadovém čísle OK! magazínu si můžeš počíst, strany 158-159.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomáši a není to jedno, zda to dá a nebo ne!

      Vymazat
  32. chlapčee, běh není jen o tom, aby sis honil ego :)

    OdpovědětVymazat
  33. Bože tohle psal opravdu zakomplexovaný blbec :-D Spoustu takových sportovců jsem potkala na závodech od B7 až po 24h na in-linech a vždycky se někde najde nějaký namachrovaný blbec, kterému vadí normální hobbyci.. navíc právě hobbyci a lidé kteří to dělají pro zábavu a nezáleží jim na bůhví jakém výkonu dělají tu největší a nejúžasnější atmosféru :-)

    OdpovědětVymazat
  34. He he - zajimavý článek, ještě zajímavější diskuse :-).
    Mám jeden dotaz: Jsem sluníčkový běžec?
    Běhám rychlostmi od 4 min/km až po pro autora neuvěřitelných 10 min/km, to záleží na vzdálenosti a terénu (to první číslo je na tartanu na vzd. do 1 km, to poslední číslo pak na vzdálenosti cca 50 km v Dolomitech). Hudbu v při běhu neposlouchám, mám rád přírodu okolo. Oblečení se snažím mít takové, abych nevypadal jako poslední otrhanec, ostatně to ani nejde, neboť trička ze závodů jsou velmi hezká a pestrá. Nevadí mi lidi běhající jako Kilian ani šneci. Nevadí mi dokonce ani chodci vůkol. Takže zopakuji můj dotaz: Jsem sluníčkový běžec? Nebo sluníčkový chodec? (V jedné diskusi mi bylo vysvětleno, že když běhám tempem nad 5min/km, tak vlastně neběhám, ale chodím). Nevím, ve wikipedii to ti pitomci nemají.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší